skip to Main Content

Dagbesteding Wittenbergzorg

Zinvolle dagbesteding

Dagbesteding: ontspannend én afwisselend

Woont u nog zelfstandig, maar mist u het contact met mensen? Voelt iedere dag hetzelfde voor u en bent u op zoek naar een zinvolle invulling? Dan is de Leidsche Hoeven is Tricht de geschikte locatie voor u! Wittenbergzorg biedt hier sinds oktober 2020 afwisselende dagbesteding aan ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten, zinvolle daginvulling en het behouden (of leren) van (nieuwe) vaardigheden.

Als de traditionele dagbesteding voor u nog een te grote stap zou zijn, dan is onze dagbesteding in Tricht een mooi alternatief voor u. Op een kleinschalige manier is er persoonlijke aandacht voor de deelnemers, krijgt u een zinvolle en structurele daginvulling en doet u nieuwe sociale contacten op.

Op de dagbesteding werken wij met medewerkers die u de juiste begeleiding kunnen bieden en eventueel kunnen inhaken op uw wensen en behoeften met een stukje persoonlijke aandacht.

Op de Leidsche Hoeven zijn volop mogelijkheden om een actieve bijdrage te leveren aan een tal van activiteiten. U werkt tijdens de activiteiten ongemerkt aan uw geheugen, sociale en lichamelijke vaardigheden. Samen met u wordt er een zorgplan opgesteld met daarin de gemaakte keuzes. Er zijn diverse mogelijkheden:

• Werken in de kas of moestuin
• Verzorgen van dieren in de Zorgboerderij
• Klussen in de (Timmer)werkplaats
• Wandelen en werken in het natuurgebied en op de Eendenkooi
• Helpen in de HoevenBakkerij
• Helpen met het bereiden van Zuivel producten

Naast alle activiteiten is er ook ruimte voor ontspanning, rustmomenten en het samen genieten van een vers bereide maaltijd.

Indicatie

Dagbesteding wordt, afhankelijk van uw indicatie, vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz). Ook kan financiering plaatsvinden door middel van een Persoonsgebonden Budget (PGB).

U kunt een aanvraag doen via het Wmo-loket van uw gemeente of via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het is tevens mogelijk, als u nog thuiswonend bent, om met of zonder indicatie particulier enkele dagdelen dagbesteding (extra) af te nemen.

Meer weten

Heeft u geen vervoer om bij de dagbesteding te komen? Wij regelen het vervoer voor u.

Wilt u meer weten over dagbesteding? Hebt u vragen over de indicatiestelling of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met onze zorgadviseur: 0418-594977 of per mail: zap@wittenbergzorg.nl

Of kom gerust eens langs!

Back To Top