Ga naar hoofdinhoud

Natuurbeleving Leidsche Hoeven en Siloah bekrachtigen samenwerking

Zinvolle dagbesteding in de buitengebieden van Tricht een stap dichterbij

Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven in Tricht en locatie Lingeoever van Siloah (Gehandicaptenzorg) in Geldermalsen gaan samenwerken. Onlangs hebben beide organisaties een intentieverklaring getekend waarin de uitgangspunten van de beoogde samenwerking zijn vastgelegd.

Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven beschikt op zijn nieuwe locatie in de buitengebieden van Tricht over voorzieningen voor mensen met een beperking en voor ouderen. Deze faciliteiten worden beschikbaar gesteld aan Siloah, die deze gaat gebruiken bij de dagbesteding die zij haar cliënten biedt. Zo kunnen cliënten van Siloah op deze prachtig plek midden in een nieuw natuurgebied onder meer aan de slag in de bakkerij, de kaasmakerij, de moestuin, de zorg- en kinderboerderij en in de kleinschalige horecavoorziening met theeschenkerij. Ook zullen de cliënten helpen in de landwinkel en bij het onderhouden van het natuurgebied.

Koert Kirpestein, voorzitter Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven; “We zijn erg blij met deze samenwerking. Ik ben er van overtuigd dat we deze kwetsbare groep een prachtige dagbesteding kunnen bieden. Door de samenwerking met Siloah kunnen we dit realiseren.”

Siloah biedt een zinvolle dagbesteding voor kinderen, jongeren en volwassen met een verstandelijke beperking onder deskundige begeleiding. Het kan gaan om activiteiten maar ook om werk. De dagactiviteit is op maat en gericht op persoonlijke ontwikkeling. De zorgvisie van Siloah is verankerd in Gods Woord. Bijbelse normen en waarden bepalen het denken en praktisch handelen. Stichting Natuurbeleving de Leidsche Hoeven deelt deze visie.

“Het dagactiviteitencentrum van de Leidsche Hoeven is, mede door het aangrenzende natuurgebied, een prachtige locatie met een hoog voorzieningenniveau. Wij zien ernaar uit om onze cliënten hier een mooie plek te geven,” aldus Ad Plomp, Voorzitter Raad van Bestuur Zorgroep Sirjon. Siloah maakt onderdeel uit van deze Zorggroep.

De komende maanden worden de details rondom de samenwerking uitgewerkt. Beide organisaties zien deze gesprekken met vertrouwen tegemoet. “Er moet nog een aantal zaken worden afgestemd, maar beide partijen hebben de intentie uitgesproken op korte termijn de samenwerking aan te gaan”, aldus Koert Kirpestein.

Naar verwachting zullen de eerste cliënten D.V. medio september starten met hun werkzaamheden.

Back To Top