Ga naar hoofdinhoud

De Leidsche Hoeven

Natuurbeleving De Leidsche Hoeven

Ultieme natuurbeleving: Zorgboerderij Leidsche Hoeven maakt onderdeel uit van Landgoed Leidsche Hoeven. Centraal tussen de natuurgebieden ‘De Regulieren van Geldersch Landschap en Kastelen en Heerlijkheid Marienwaerdt bevind zich als verbindingszone in het Gelders Natuurnetwerk het nieuwe natuurgebied Leidsche Hoeven. Vanuit Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven worden in dit natuurgebied, dat ook deel uit maakt van de gemeente West Betuwe en Heerlijkheid Marienwaerdt verschillende activiteiten georganiseerd.

Moestuin

Pluktuin en verse groenten

Natuurspeeltuin

Een prachtige speeltuin

Leidschehoevenpad

Samen er op uit! Meer info

Kinderboerderij

Samen met de kinderen genieten van de dieren

Educatief Centrum Zeldzame Huisdierrassen

Eendenkooi Bisschopskooi

Chalet Leidsche Hoeven

Op het Landgoed Leidsche Hoeven, aan de rand van het natuurgebied, vindt u een gezellig en gerieflijk chalet. Er is ruimte voor 2 volwassenen en eventueel is er plaats voor 1 of 2 campingbedjes voor kleine kinderen. Het chalet is voorzien van keuken, douche en vloerverwarming. Buiten is een terras met makkelijke stoelen en er is een prima parkeergelegenheid. Het natuurgebied Leidsche Hoeven is vrij toegankelijk en in de omgeving zijn veel bezienswaardigheden. Denk aan Heerlijkheid Mariënwaerdt, de Hollandse Waterlinie, het Oranjestadje Buren etc. U kunt wandelen over het Leidschehoevenpad (klompenpad) en fietsen over het uitgebreide fietsroutenetwerk. Op de Zorgboerderij mag u helpen met voeren. Op het terras en in de lunchroom van de Leidsche Hoeven kunt u genieten van een kopje koffie met natuurlijk een punt beroemde appeltaart, gebakken door onze deelnemers. En bij mooi weer zijn het echte boerenijs en de HoevenZuivel producten ook een aanrader. Hartelijk welkom!

Voor meer informatie of het boeken van het chalet stuurt u een mailtje naar landgoedleidschehoeven@solcon.nl of belt u ons via 06 53 25 12 30

Back To Top