Ga naar hoofdinhoud

Slipjacht

Op zaterdag 14 oktober vind er in de buitengebieden van Tricht een slipjacht plaats.  De slipjacht vereniging Midland Hunt start vanaf ons terrein tussen 12:30 en 13:00 uur.
U bent van harte welkom om dit te komen bekijken.

De Midland Hunt is één van de vier bij de hippische sportbond KNHS aangesloten meutejagende verenigingen in Nederland. De vereniging heeft als doel het organiseren van slipjachten en het in ere houden van haar rijke tradities.

Tradities die terugvoeren naar de jacht op de vos met een meute jachthonden gevolgd door ruiters en amazones. Er wordt niet meer op de vos gejaagd: het spoor wordt nagebootst door de sliptrekker. Hierdoor worden ter beschikking gestelde terreinen zo optimaal en zorgvuldig mogelijk gebruikt. Bovendien is de jacht in deze vorm diervriendelijk.

Gedurende het jachtseizoen, dat loopt van oktober tot medio maart, worden er door de Midland Hunt ongeveer 30 slipjachten op verschillende locaties georganiseerd.

Is uw interesse gewekt? U bent van harte welkom als toeschouwer in een van de volgauto’s of als gast in het jachtveld. Maak kennis met deze fascinerende vorm van paardensport en neem contact op via secretariaat@midlandhunt.nl

De getoonde foto is van Karen Fotografie.

Back To Top