Ga naar hoofdinhoud

Voorjaarsfair

TRICHT Op het terrein van dagactiviteitencentrum Natuurbeleving Leidsche Hoeven aan de Oude Hoevenseweg 8 in Tricht wordt op zaterdagmiddag 7 april vanaf 15.00 uur een bijzondere Voorjaarsfair gehouden. De opbrengst is voor de werkvakantie van jongeren uit Geldermalsen en omgeving die daarvoor deze zomer naar Moldavië, Zambia en Ghana gaan.

De Fair is de slotmanifestatie van de vele fondsenwervingsacties die de jongeren het afgelopen jaar georganiseerd hebben om die werkvakantie te kunnen bekostigen. Naast de vele kraampjes en optredens tijdens de Fair kunnen kinderen paardrijden en kan men een rondrit in een oldtimer maken of een deel van het onlangs heropende klompenpad bewandelen. Verder zijn er rondleidingen op het terrein, kunnen dieren gevoederd worden en is er een creatieve workshop om aan deel te nemen. Voor alle activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Met de opbrengsten van de Fair en het speciale sponsordiner en veiling van diensten en producten die na afloop gehouden worden hopen de jongeren voldoende geld bij elkaar te verdienen.

Henk van Amstel en Christien van Harten ondersteunen de jongeren, die onder de vlag van de organisatie World Servants op reis gaan, bij de voorbereidingen van hun reis. Die bestaan vooral uit het elkaar als groep beter leren kennen door samen het geld voor de reis bij elkaar te verdienen. ,,Zo’n anderhalf jaar geleden waren er bij de musical die wij als Emmakerk in Geldermalsen opvoerden veel jongeren van binnen en buiten de kerk betrokken,” vertelt Henk van Amstel. ,,Hun enthousiasme wilden we proberen vast te houden. Het is mooi om nu te zien hoe de jeugd van groot Geldermalsen de handen ineenslaat. Gaandeweg kwam het idee om een slotfeest te organiseren. Christien en ik waren beiden bij de opening van De Leidsche Hoeven en het leek ons een mooie locatie.” Het bestuur van de Leidsche Hoeven steunde graag de actie. Bestuurslid Arjan Heikoop is dan ook nauw betrokken. ,,Deelnemers van de dagbesteding op de Leidsche Hoeven dragen een steentje bij door voor het 5-gangen sponsordiner, dat om 18.00 uur start, zowel het voor als het nagerecht te bereiden.” Voor het diner zijn nog enkele tafels beschikbaar. Aanmelden per 4 personen voor € 95,- kan nog via 06-31343811.

Bron: www.nieuwsbladgeldermalsen.nl
Foto: Rita Boer Rookhuiszen-de Joode

 

Back To Top